Çalıştay Programı

ÇALIŞTAY 1: Dinamik Matematik Yazılımları

Koordinatörler

Doç. Dr. Tolga Kabaca (Pamukkale Üniversitesi)
Doç. Dr. Muharrem Aktümen (Gazi Üniversitesi)
Doç. Dr. Enver Tatar (Atatürk Üniversitesi)
Doç. Dr. Bülent Güven (Karadeniz Teknik Üniversitesi)
Yrd. Doç. Dr. Yılmaz Aksoy (Erciyes Üniversitesi)

Çalıştayın Amacı Çalıştayın amacı öğrenme - öğretme ortamlarında dinamik matematik yazılımlarının kullanılarak problem çözme, akıl yürütme ve ilişkilendirme becerilerinin nasıl geliştirilebileceğini gösteren örnek uygulamaları tanıtmak, bu uygulamaların matematik öğrenmeyi desteklemedeki rolünü ortaya koymak ve matematik öğretmenlerinin Teknolojik Pedagojik Alan Bilgilerinin gelişimine katkı sağlamaktır.
KATILIM Çalıştaya katılım için aşağıdaki Paralel Oturumları göz önünde bulundurarak Katılım Formunu doldurunuz.
Paralel Oturum A Herhangi bir dinamik yazılımı kullanma tecrübesine sahip olmayanlar:
Bir dinamik yazılım olarak GeoGebra yazılımının tanıtımı yapılacak, temel özellikleri üzerinde katılımcıların tecrübe sahibi olmaları sağlanacak. Temel düzeyde etkinlikler, çalıştayın yukarıda belirtilen amacı doğrultusunda yaptırılacaktır.
Paralel Oturum B

GeoGebra ya da benzer dinamik yazılımları ders ortamlarında kullanma tecrübesine sahip olanlar:
Katılımcılara çeşitli tasarım görevleri verilecek ve bu tasarım görevlerini yerine getirme süreci çalıştayın amacı doğrultusunda tartışılacaktır.

KATILIM FORMU Dinamik Matematik Yazılımları Çalıştay Katılım Formu için Tıklayınız.

ÇALIŞTAY 2: FeTeMM Modeli ve İyi Örnekleri

Koordinatörler Doç. Dr. Serkan Özel (Boğaziçi Üniversitesi)
Dr. M. Sencer Çorlu (Bilkent Üniversitesi)
Doç. Dr. M. Ebrar Yetkiner-Özel (Fatih Üniversitesi)
Doç. Dr. Emin Aydın (Marmara Üniversitesi)
Doç. Dr. Ali Delice (Marmara Üniversitesi)
Doç. Dr. Tufan Adıgüzel (Bahçeşehir Üniversitesi)
Çalıştayın Amacı FeTeMM (Fen, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik) Eğitimi, katı ve merkezi olan Türk müfredatı içerisinde, öğretmenlerimizin branşlarına ait bilgi ve becerilerin öğretiminde disiplinlerarası uygulamaları nasıl etkin bir şekilde kullanabildiklerini açıklama amacındadır. Bu açıdan FeTeMM Eğitimi, öğrenci ve öğretmenlerin ilgi ve hayat deneyimleri sonucu şekillenir ve merkezde bulunan disipline ait özel bilgi ve becerileri en az bir diğer FeTeMM disiplini ile bütünleştirilerek öğretilmesi olarak tanımlanır (Corlu, Capraro, & Capraro, 2014). FeTeMM eğitimi, merkezde bulunan disiplinin özelliklerine göre farklı şekillerde yorumlanabilir. Ancak bu farklı yorumların ortak özelliği inovasyon kabiliyetine sahip bir nesil yetiştirmek amacı, ürün ve süreç birlikteliği, ve bütünleşiklik olarak ortaya çıkmaktadır. Bu çalıştayın amacı, FeTeMM eğitim modelinin teorik alt yapısını iyi bir FeTeMM eğitimi örneği üzerinde çalışarak öğretmenlerle paylaşmaktır.

ÇALIŞTAY 3: Öğrenme Nesleneri

Koordinatör Prof. Dr. Aslan Gülcü (Atatürk Üniversitesi)
Çalıştayın Amacı Bu çalıştayın amacı matematik öğretmenlerine elektronik öğrenme (e-öğrenme) nesnelerini nasıl tasarlayabileceklerini uygulamalı olarak göstermektir.

ÇALIŞTAY 4: Matematik Eğitimi Teorileri Perspektifinden Türkiye Matematik Eğitimi Araştırmaları

Koordinatörler

Doç. Dr. Erhan Bingölbali (Gaziantep Üniversitesi)
Doç. Dr. Selahattin Arslan (Karadeniz Teknik Üniversitesi)
Doç. Dr. İsmail Özgür Zembat (Mevlana Üniversitesi)

Çalıştayın Amacı Bu çalıştayın amacı uluslararası eğitim araştırmaları alanında ortaya çıkan matematik öğrenme ve öğretme teorilerinin karşılaştırmalı olarak incelenmesi, ülkemizde neden benzer teorilerin üretilemediği konusunun tartışılması ve öneriler geliştirilmesidir.

 

Ana Sayfaya Dön